Miks praktiseerida joogat?

“Inimese meel on potentsiaalselt lõpmatu ja loov, kuid praktilises reaalsuses piiratud. Seega on vajalikud tehnilised teadmised, mille läbi saab laiendada oma meelt, et luua tasakaal, mis võimaldab kontrollida oma füüsilist keha ja kogeda iseenda lõpmatust.” Yogi Bhajan

 

Sõna “jooga” pärineb sanskriti-keelsest sõnast “jugit” ning see tähendab “ühinema” või “liitma”. Jooga on Sinu individuaalse teadlikkuse ühendus kõrgema teadvusega.

Joogastiile on maailmas mitmeid, kuid kõigi eesmärgiks on eluenergia tõus, läbi mille toimub ühendus kõrgema minaga. Igal joogasõbral on võimalus valida just endale sobiv tee ja avanemise kiirus.

Mida tähendab sõna “jooga”?

Joogastiile on maailmas mitmeid, kuid kõigi eesmärgiks on eluenergia tõus, läbi mille toimub ühendus kõrgema minaga. Igal joogasõbral on võimalus valida just endale sobiv tee ja avanemise kiirus.

Milleks jooga kasulik on?

  • Sinu füüsiline vorm muutub vastupidavamaks ja kaunimaks. Jooga asanad töötavad läbi kõik peamised lihasgrupid, lisaks sisemised lihased, milleni sa tavalises trennis ei jõua. Harjutused mõjutavad olulisel määral ka näärmesüsteeme, vereringet, seedesüsteemi ning närvisüsteemi.


  • Muutud teadlikuks oma kehas toimuvast. Sa õpid kuulama oma keha, mida ta Sulle räägib, kus on probleem, mida vabastada. Väga tihti me lihtsalt ignoreerime oma keha märke. Oma kehaga suheldes suudame ära hoida tõsiseid terviseprobleeme
  • Tervislik seisund paraneb – juba ainuüksi stressita elamine teeb väga palju Sinu tervisliku seisundi parandamiseks
  • Õpid, kuidas ise suunata energiat oma kehas. Kui sa tunned end mõnikord passiivse ja loiuna, siis on sul olemas tehnika ja abivahendid positiivse energiataseme tõstmiseks
  • Õpid kontrollima oma meelt. Miljonid mõtted meie peameres tekitavad rahutuks tegeva lainevahu. Kuidas oleks kogeda säravsinist (mõtte) rahu, sügavust ning selgust, kasvõi hetkeks!  Just seda näitab sulle tõeline jooga
  • Mida teadlikumaks sa muutud iseendast, seda teadlikumalt lood ka oma maailma. Meie maailmas on kaos vaid siis kui me iseennast ei tunne. Meie väline maailma on vaid meie sisemaailma peegeldus
  • Kokkuvõttes muutud õnnelikumaks. Sa leiad kontakti iseendaga. Järjest vähem oled sõltuv ja mõjutatav välistest negatiivsetest teguritest. Sinu enese võimuses on luua omale õnnelik elu

Oluline on kogu praktika nautimine

Kõige olulisem joogapraktika juures on teadlikkus, kohalolu ning protsessi nautimine. Joogat pole mõtet praktiseerida olles mõtetes möödunud puhkuse või eesootava õhtusöögi juures. Iga jooga asendit tuleb võtta kui kunsti ning nautida kohalolu. Teadlikkus koos praktikaga loob ühenduse ja sa saad tasapisi vastused küsimusetele: Kes ma olen? Mida ma tahan? Mis on õnn? Mis on minu elu eesmärk? Meie sees on peidus tohutu suur maailm ning joogapraktika tehnikad aitavad loori kergitada meie võimsa loova väe eest.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy