Tasakaal on unikaalne

Me kõik oleme inimesed, enamustel kaks jalga, kaks kätt, keha ja pea. Kõnnime kahel jalal ja selleks, et ühel jalal “pääsukest” teha peame oma tasakaalukeskusega kontakti võtma. Mõnel tuleb see lihtsamalt, mõnel vajab pikemat harjutamist. Mõni peab kallutama keha ettepoole, mõni tagumist jalga tõstma ja kolmas hoopis käed laiali sirutama. Okei, sellega saame vast kõik hakkama. Aga proovi nüüd sama teha uiskudel? Ups, täiesti uus tase, uus muutuja mängus! Hakkame taas nullist harjutama.

Kogemus taskaalust on sinu sees

Täpselt sama on vaimse tasakaaluga. Igaühel meist on tasakaalupunkt aga see ei pruugi olla samas kohas kus su sõbral. Kui su tasakaal lööb kõikuma, siis see kuidas sa sinna tagasi jõuad on sinu teekond ja mitte keegi teine ei saa seda teada. Sõber võib anda nõu aga tasakaalu tunnetus on ainult sinu enda sees. See kogemus vaimsest tasakaalust on sinu kogemus ja keegi teine seda sinu eest kogeda ei saa.

Taskaalupendel

Kuidas me emotsionaalse tasakaalu kaotame? Tavaliselt siis kui meie sisemine pendel saab pauguga pihta (loe: keegi käivitab meis solvumise, viha, süütunde, frustratsiooni, häbi, hirmu) ja see lükkab meid kogema emotsionaalset madalseisu. Kukume maha. Kauaks me maha lamama jääme sõltub meist endist. Me peame taipama, mis täpselt meid pikali lükkas. Mõnikord näiteks on meie sisemine kriitik nii valvel ja iga väiksemgi möödaminnes öeldud repliik võib mõjuda süüdistavana. Kui me mõistame, et meil on vaja vähendada enda sisemise kriitiku tähtsust ja usaldada rohkem elu, siis me taastame tasakaalu hõlpsalt. Sinu sõber jällegi võib olla oma sisemise kriitikuga liigagi kontaktsid ja ta lubab endale kõike. Ülbed saavad universumilt mingil hetkel naugunii ninanipsu, mis õpetab neid olema alandlik. Taskaalustavad jõud on nii meie sees kui ühisenergiaväljas.

Harjutame taskaalu hoidma

Me kõik oleme unikaalsed ja meie sisemine balanss on samuti erinevas kohas. Oleneb sellest millised filtrid, kogemused ja teemad meil parasjagu tähelepanu vajavad. Märkame, harjutame ning usaldame ja nii liugleme “pääsukesena” ka uiskudel! 

21.12.22 BlissJooga LIVE-s tegeleme nii välise kui sisemise taskaaluga, hoides tähelepanu oma unikaalsusel.

Armastusega, Katrin

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy